Fotturer,  Randaberg

Tungenes Bø – Neset Rundt

Ble endelig form og anledning å begi seg ut på en langtur på Randaberg idag.
Startet fra barndomsheimen på Grødem, og hadde far med meg på starten av turen. Han ble med meg til Mekjarvik før han returnerte heim.

Det er tursti langs hele kysten av Randaberg, der man på veldig mange sted går helt nede i fjæresteinene. Men fra Harestad og ut til Mekjarvik så er vi nødt å gå fortauet langs veien. Men når vi nå kommer til randaberg bukta, så går vi stort sett på svaberg og tursti hele veien rundt.

Gikk ikke ut til fyret idag. Da jeg hadde begrenset med tid på meg før sola ville ned. Jeg hadde en plan om å ihvertfall komme meg ut til Børaunen. Og fordelen med å gå på denne tiden, med lav sol, er at da blir det veldig flott lys å ta bilder i.

Før jeg kommer helt til Børaunen, er det slutt på turstien. Hele området ute ved raunen er et vernet, og det anbefales å ikke gå denne veien. Det er flere grunner til å høre på det. Det er ikke så mange etablerte stier igjen her, og det er vanskelig å finne en vei å gå der du ikke blir gjennombløt i myrene en finner her. Og så er det et rikt fugleliv her ute som kan være sårbart. Men nå var jeg helt alene idag og Max var igjen hjemme. Så jeg tok sjansen. Og det ble litt sikking og sakking for å ikke tråkke uti de djupeste myrhullene.

Men det gikk stort sett greit. Og når jeg kom opp til veien, så kom Far og plukket meg opp.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.