Fotturer,  Time

Kveldstur til Brusaknuden

Ble egentlig et litt plutselig innfall ikveld om at det kunne la seg gjøre med en liten tur. Og har hatt Brusaknuden i hodet litt, så da ble det den.

Men ser jeg burde gjort en liten forundersøkelse først Det ser ut til at det er laget en ny parkering for å gå til Karten og Brusaknuden. Litt lenger Vest i forhold til hvor jeg startet. Bare ett synlig bevis på at informasjon bør behandles som ferskvare. Er det lenge siden en tur ble gått, så kan ting ha endret seg. Men når det er sagt, så fantes stien enda, selv om jeg knotet litt i starten ved sauesorteringsanlegget.

Terrenget idag er vått. Det har tross alt vært på grensen til ekstremvær idag. Mye regn og lyn og torden gjennom hele dagen. Sjekket før jeg dro ut at været hadde roet seg. Det var høy luftfuktighet, og skodde når jeg startet, og dette holdt seg gjeldende, i varierende grad, hele turen. Men ikke ille nok til at det var behov for å snu.

På toppen gjorde jeg meg en kjapp vurdering, om jeg skulle gå videre og “fange” Karten i samme slengen. Men det var begynt å bli mørkt, så det ble tilbake til bilen.

Max får nesten juling

Mye av turen går på en traktorvei, og det er mye sau i området. Og selvfølgelig så skal den sauen som jeg møter på også bare løpe på traktorveien. Så jeg føler jo at jeg går og jager på sauen. Og Max er jo helt i 100 og trekker som bare det. Den ene saueflokken løper lenge foran oss, så jeg stopper opp for å se om det kan bli litt avstand mellom oss. Men de sauen stopper jo bare opp samtidig som vi stopper. Men når vi starter å gå igjen så blir de bare stående. Og det blir nesten kontakt mellom Max og den ene sauen. Jeg passer på å holde han igjen, og ser at sauen stamper litt. Jeg husjer litt på de og de trekker seg litt vekk så vi får passert og gått videre nedover veien. Men var nok ikke langt fra at Max kunne fått seg litt juling der gitt.

Går ikke lange stunden så er det ny flokk foran oss, men nå kommer vi til en port. Da dreier flokken av og vi fortsetter gjennom porten. Nå er det bare litt igjen. Kun en ferist som må forseres. Men det er ingen port for oss å gå igjennom, så jeg må bære Max over denne.

Tidligere turer

Tur til Brusaknuten
Ny tur til Brusaknuten

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.