Fotturer,  Sandnes

Bjørndalsfjellet og Mattirudla

Endelig fikk jeg til en tur igjen. Og i dette fantastiske været. Ble tipset av en kollega om en annen rute opp til Bjørndalsfjellet. På en måte bakveien opp. Denne går litt nordover rundt Fjogstadvannet før det blir litt opp og ned på veien til målet.

Parkerte på hovedparkeringen på Gramstad. Det er mulig å kjøre lenger opp og parkere. Men jeg hadde som mål å komme tilbake, da jeg kunne svippe innom Mattirudla. Og dermed klokke inn 2 nye topper på Fjelltopp jakten.

Bogafjellet

Turen over Bogafjellet ble i overkant fuktig. Skulle ikke tro det kunne være så dype og fuktige sølemyrer på toppen av en høyde. Men her tråkka både meg og Max djupt nedi. Max fikk ett litt fortvilet utrykk en liten stund, men han kom seg fint ut av den på egen hånd. Men vi så riktig så flotte ut på beina begge to etterpå.

Turen her er delvis merket med røde merker. Det er lett å havne ut av stien, på grunn av litt trefall på toppen her. Trær ligger strødd i hytt og gevær, som vi sier. Jeg brukte kartet på Strava Appen som viser spor etter andre som har gått. Der er det lett å følge stier hvor mange har gått.

Bjørndalsfjellet

Rett under toppen på Bjørndalsfjellet satt vi oss ned for å spise nistepakken. Max får litt av skorpene på skiva mi. Og så har jeg sånn der drikkeblære som ligger i sekken. Da er det lett å la vannet strømme ned i hånda som er formet som en skål. Det har Max skjønt er en god måte å få drikke vann på.

Videre bar turen i retning mattiruddla før det blir en god og bratt nedstigning ned til paradisskaret før det er nesten beine veien tilbake til parkeringsplassen.

Det er ganske kjekt å se på Max når vi går, og hvor flink han er til å lese hvor stiene går, men han blir litt forvirret når stiene går sikksakk. Og andre ganger så finner han gjerne en rute som er lettere, evt får oss tilbake på stien hvis vi har kommet litt skjevt ut.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.