Beitostølen,  Fotturer

Melbyfjellet, Tutjednkampen og Synberget

Det er Fjelltoppjakten som har bestemt turen for meg idag. En mulighet å kneppe inn 3 topper på en tur kan jo ikke undervurderes. Starten er idag og fra helsesportsenteret, og jeg starter med å følge en rute som er merket fjellbukken, som er en del av fjellmaraton løype her. Men jeg gikk ikke denne hele veien.

Når jeg kom til en traktorvei, fulgte jeg denne helt jeg kom til Melby stølen. Her går det over til sti som går helt opp på fjellet. Nå passerer jeg 1000 moh og ender opp på snaufjellet. Og utsikten som viser seg er formidabel. Det er en flott natur og flotte omgivelser her på Beitostølen. Til slutt så ender jeg opp på Melbyfjellet som er 1123 moh. Her ser jeg Bitihorn, som egentlig er synlig fra nesten uansett hvor du er her, og videre innover Jotunheimen.

Majestetiske Bitihorn

Det var et rimelig bratt parti som skulle forseres på vei ned til Tutjedna, før det går opp til Tutjednakampen. Stiene som går her bærer preg av at de er flittig brukt. Og selv om jeg ikke møtte mange på stien, så kunne jeg se en del folk på de forskjellige stiene rundt omkring.

Bratt ned til Tutjedn

Fra Tutjednakampen til Synberget som er siste toppen på denne turen, så er det egentlig bare litt ned og bortover. Er bare nedoverbakke igjen nå. Men når jeg kommer til Synberget, får jeg fin utsikt nedover til helsesportsenteret, og klarer å skimte bobilen som står der.

Beitostølen helsesportsenter

Siste biten av turen går ned igjennom et hytte-/byggefelt før jeg ender opp ved Kiwi, og får handlet litt før den siste km langs fortauet tilbake igjen.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.