Beitostølen,  Fotturer

Liahovda – Beitostølen

Har kommet fram til Beitostølen, og hadde en natt på Beitostølen Hytter og Camping. Men har nå fått lov å stå på parkeringsplassen til Helsesportsenteret, med tilkobling til strøm. Veldig kjekt å komme fram til Linn og Tobias. Er klar til å overta her på mandag når Linn reiser heim .

Liahovda 896 moh

Gikk en nærtur her ved senteret til en liten topp som jeg fant på fjelltoppjakten. Liahovda. Toppen er på 896 moh, men når utgangspunktet er rundt 800 moh ser ble det ikke den veldige klatringen i dag.

Bamselitjern

Gikk først ned til Bamselitjern, et oppdemmet tjern som senteret har fortrinnsrett på bruken av. Her har de kanoer og gapahuk for bruk av senterets brukere. Gikk langs tjernet og inn på en lysløype før jeg skar opp på en tilfeldig sti oppover i skogen. Det er ett virvar av stier her oppe og jeg gikk fra den ene til den andre når jeg siktet meg inn mot toppen. Men terrenget er lettgått, og jeg har en bøling med fluer som er med på å vise veien oppover.

Beitostølen helsesportsenter

Fra toppen er det god utsikt over Beitostølen og ned til helsesportsenteret. På andre siden ser jeg ned til et større vann som heter Øyangen. Og nordover ruver Bitihorn.

Bitihorn

Nedover så er det å gjette på en sti som tar meg dit jeg vil. Jeg tenkte med enda litt nordover før jeg går tilbake til senteret. Men ender til slutt inn på den samme stien som startet på fra lysløypa. Her setter jeg meg ned og tar meg lunsj før jeg går videre gjennom Beitostølen Skistadion og kommer opp ved siden av campingplassen. Går over veien og inn på Kiwi og handler litt før jeg går fortauet ned tilbake til senteret.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.