Fotturer,  Stavanger

Madlasandnes – Møllebukta

Ikke alle turer trenger å være toppturer, selv om jeg syns de er de mest spennende. Men i kveld ble det en runde rundt Madlasandnes. Mens jeg venter på at Ruben skal bli ferdig på kurs med speideren. Utgangspunktet er parkeringsplassen mellom speiderhuset og Revheim Skole. og går ned til Hafrsfjorden ved Hestnes. Det er tilrettelagt tursti rundt mesteparten av Hafrsfjord vil jeg tro.


Fiffen

Om du lurer på hvor fiffen bor hen, så er det nok ganske mange av de som bor i området her. Det er jammen mange flott hus og velstelte hager du kan treffe på på denne turen.

Legger merke til at de aller fleste husene vi går forbi her har en eller annen form for vannsport/leke tilgjengelig. Og det er ikke vanskelig å tenke seg til hvorfor. Så tett oppi sjøen, og så er det nesten en lukket fjord. Ganske lett å komme seg utpå med ett eller annet da.

Det er og flere detaljer langs stien som vitner om velfylte lommebøker. Noen støttemurer her er rett og slett flotte å se til. Der de bukter seg bortover i ca 2,5-3 meter høyde. Og flotte båter parkert inne i moloene eller langs de mange bryggene. Til og med ett sjøfly dukker opp er. Men er vel ikke godt å si om det er privat eller ett eller annet firma som har dette liggende.


Kreative løsninger

Ved enden av Håhammarbrautane så er det laget ett par detaljer på stien som gjør inntrykk. Det er en bro som gør rundt ett nes, og flere steder så er fjellet skåret helt reint og beint for å lage en god sti. Se bildene lenger nede. Det er vanskelig å forklare dette.

Vel fremme ved Møllebukte blir jeg møtt av to små jenter som har veldig lyst å hilse på Max. De er vante med hund, og lar han lukte på seg først. Og når de setter seg ned på kne, så legger Max hodet i fanget på dem. Han setter nok pris på oppmerksomheten han får.


Tre sverd

Ellers så kan jeg ikke forlate Møllebukta uten å ha vært bortom de tre sverdene som Fritz Røed fikk satt opp her i begynnelsen på 80 tallet. De er satt ned i svaberget til minnet om Slaget I Hafrsfjord i år 872. Fritz Røed er en lokal kunstner som kommer fra Bryne.

På større deler av turen så lette jeg nesten etter en passende busk som jeg selv kunne avtre i… Men dette er en populær tursti, og en vet stort sett ikke når neste gjeng kommer rundt ett hjørne. Men heldigvis, så er det inne ved Møllebukta ett ganske så stort og fint offentlig toalett. Og det var plass for Max og å bli med inn. Litt usikker på hvordan han ville reagert med å bli bundet fast ute.

Siste del av turen tar jeg om Kompani Linges vei, som går bak madlaleiren. Denne fører til Revheims veien som igjen tar meg helt tilbake til bilen. Og her venter Ruben som ble litt tidligere ferdig enn ventet.


Anbefales

Dette er en høyst anbefalt tur. Ta gjerne utgangspunkt ved møllebukta. Det er to gode parkeringsplasser her. En som ligger helt ved Madlaveien, og en som er litt mer gjemt med nedkjørsel fra Regimentsveien. Og vis gjerne respekt for de som bor langs sjøen her ved å holde deg til stien som går her, og ikke vandre utenom og ned på brygger og naust.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.