Fotturer,  Klepp

Verdalsrunden

Det ble en god tur idag og. Litt lenger enn egentlig planlagt. Skulle egentlig bare plukke ett par geocache, men det ble bare 1. Så fikk Tobias vite at ved å gå videre på denne veien så ville vi komme til Sørhellet Barnehage. Da måtte vi jo bare ta hele Verdalsrunden. Litt irriterende at noe skjedde når jeg skulle kopiere minnekortet fra kamera til PC, og hele kortet ble korrupt. Men hadde heldigvis tatt ett par bilder med mobilen da.

Måtte gjøre litt overtaling for å få Tobias med meg ut idag, men når han var komt på gli, så var alt bare helt flott, og turen skulle bort til Bore for å plukke ett par cacher. Og ikke lenge etter vi startet så fant vi cachen. Dette var av sorten som skal ha litt premier oppi, men den har nok fått litt hard medfart, og var tom for premier. Men Tobias var strålende fornøyd med det. Og som nevnt så fortalte jeg at veien videre ville gå forbi Sørhellet Barnehage, som Tobias gikk på før han begynte på skulen. og da var det han som ville at vi skulle gå videre. Så da ble det hele Verdalsrunden som er på ca 6,5 km.

Det var flere grinder å passere, men noen ferister under den lille porten. Var nok litt store mellomrom mellom spilene i rista, så Tobias syntes det var litt skummelt å gå over. Men tok tiden til hjelp og gikk forsiktig over. Etter vi hadde passert siste risten, så kom det kjente fjes bak oss. Det var Grethe fra barnehagen. Så fikk Tobias snakket litt om kummer og ferister. Det var faktisk flere vi møtte og på runden. Så det er nok flere i Verdalen som bruker denne runden som dagens trim.

Det er kjekt å gå på steder som en aldri har vært på før, og selv om jeg har bodd her nærmere 20 år, så har jeg aldri visst om denne runden før nå nylig. Og med kart på mobilen, og T-klistremerker som gjør kartet overflødig, så er det lett å finne veien.

Vel oppe i byggefeltet ved barnehagen, så treffer Tobias noen fra klassen sin, så da ble det en pause der. Og far fikk satt seg ned og drøst med foreldrene der. Og tiden gikk fort, og plutselig så hadde vi vært der i 45 minutter. Men da var det på tide å komme seg hjem. Leggetid blir noe forsinket idag ja. Og vi hadde jo fortsatt litt under halvparten igjen å gå til vi var fremme ved sykkelen igjen.

Etter å ha passert Barnehagen så treffer vi flere kjentfolk. Ole Johnny var ute og luftet bikkja, så da ble det en kort drøs der og mens vi slo følge ett lite stykke til han skulle dreie av og vende snuten hjem. Og videre på ferden så svinger vi innom Quick Terminalen på Klepp, for å gå litt utenom den vanlige Verdalsvegen nedover.

Tobias trengte en liten pause på slutten nå og fikk sitte på skuldrene til far for å slappe av litt.

Dette er en lett tur, og går bare på grusvei eller vei.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/20210805-Verdalsrunden.gpx”]

Related Images: