Fotturer,  Klepp,  Sola

Sele -Selestranda – Byberg

Alle turer trenger ikke være en topptur. Hjemmefra, så pleier jeg ofte å gå ned til Selestranda for å ta runden om byberg og hjem igjen. Dette er mest en vanlig mosjonstur, der jeg som oftest hører på Utakt. Turen går for det meste på asfalt. Men når du kommer ned til Sele Havn, blir det grusvei, sanddyner og rullesteiner.

Jeg startet hjemmefra litt før kl 20. Hadde en plan om å rekke ned før sola gikk ned i havet. Og traver av gårde, med fotoapparatet og GPS’en for å logge turen. Men det er sikkert… Turen blir mye lenger i tid når fotoapparatet er med. Planen er å fange Feistein Fyr i solnedgang. Et yndet motiv for mange, inkludert meg selv.

Solnedgangen

Kommer ned og rekker fint å få med meg solnedgangen, og knipser hundrevis av bilder. For å være sikker på at det er noen gode som kan brukes videre. Knipser og noen bilder av Naustene på Sele Havn. Og et veldig populært fotomotiv. Bak naustene ligger Tangarhaug, en gravhaug fra Bronsetiden. Lett å kjenne igjen med varden på toppen.

Turen videre

Etter at solen er gått ned i havet, og en mengde bilder er tatt. Beveger jeg meg videre mot Hellestøstranda. som oftest går jeg oppå sanddynene. Får pulsen litt mer opp da. Men idag så var det foto som var på agendaen, så da gikk jeg på stien nedforbi. Det er ikke merket noen løype her, men den er lett å se.

Her er det større sjans for nytte restene av solnedgangslyset til å ta bilder rundt om kring. Ser en flokk med strandløpere på jakt etter mat akkurat der bølgene slår. Og når jeg ser opp nå så ser jeg opp på hytta som står ytterst på Lyratangen. Den lille hytta her har visstnok blitt brukt som skrivestue for en forfatter av noe slag.

Nå er det bare kort vei igjen før jeg skal ta av mot Byberg, men før det så passerer jeg et vrak. Dette er en lekter eller en brygge, antakelig fra krigens dager, men sliter med å finne noe nøyaktig info om den.

Og når jeg tar av fra stranden for å bevege meg hjemover, så blir det helste bare transportetappe. For mørkt til å ta blder. Men passerer motocross banen, så er det bare å følge veien, og holde til høyre når jeg kommer inn til gården.

Sele-hellestø er et populært fottur mål. Du kan parkere enten på Sele havn, nede ved stranda eller ved Bore Stranda. Så er det bare gå den ene eller den andre veien. Og returnere når du er lei.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.