Fotturer,  Randaberg

Randabergfjellet

Planla en pannekaketur til Randabergfjellet idag. Og skulle ha med Tobias, mor og far. Og så inviterte vi Elise, Aron og Ella og. Men akkurat før avreise, så ombestemte Tobias seg, og ble hjemme med farfar. Det blir bare en kort tur, da værutsiktene ikke er spesielt gode.

Vi parkerer ved Sandestranda, en stor og fin p-plass og starter turen her. Blir litt asfalt på Tungenesveien og Randaberggeilen, før vi tar av på stien opp fjellet. Fjell og fjell, fru blom.. Er vel egentlig mer en haug. Men det er nå høyeste toppen på Randaberg. Og dermed så får du en veldig god utsikt herfra. Randabergfjellet er hele 60,5 meter over havet.

Krigen

Ellers så var Randabergfjellet sentral under 2. verdenskrig, da det fungerte som hovedkvarter for alle bunkerene til tyskerene på Jærens kyst(wikipedia). Forsvaret overtok i 1930, tyskerne bygget videre på det under krigen. Luftforsvaret overtok etter krigen og til slutt heimevernet. Randabergfjellet er ikke helt frigitt enda. Det er fortsatt gjerder som sperrer deler av toppen. Men det er ikke noe militær aktivitet der idag.

Pannekaker

Det er flere gapahuker som du kan benytte deg av her. Den ene, som vi besøkte idag, var ut mot Sandevika. Men det er en til litt lenger sør, og en siste på nordsiden. Og det hadde nok vært lurest å funnet den nordlige idag. Vindretningen gjorde at det regnet helt inn i den Gapahuken vi var i. Men vi fikk rigget opp stormkjøkkenet og stekt ett par pannekaker. Så da var alle fornøyde.

Vi prøvde å vente til regnet skulle gi seg, men måtte til slutt bare innse at vi ville bli blaute på vei tilbake til bilen. De andre begynte å gå, mens jeg ventet på at stormkjøkkenet skulle kjøle seg ned og fikk pakket sammen. De gikk samme vei tilbake, mens jeg ville gå andre veien. Jeg hadde litt høyere tempo ned, for jeg kom frem til parkeringen samtidig som de andre.

Dette er en fin tur som lett kan bli en lenger tur. Randaberg Kommune har masse god informasjon om turer på hjemmesiden sin.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.