Sandnes,  Ti På Topp,  Turer

Dalsnuten og Øvre Eikenut

Måtte komme meg ut på en liten kveldstur ikveld. Og denne gangen var det Dalsnuten som sto for tur. 10 på topp sesongen har jo åpnet, så da start vi med en 10 på topp tur:)

Turen starter selvfølgelig ved parkeringsplassen på Gramstad, og du følger en grusvei ett godt stykke innover mens du bla a. passerer Gramstadtjørn, og en liten skog. Rett før du kommer til Revholstjørna så smalner stien inn og går over på noen flotte skiferheller ned mot vannet, etter dette så er du over på slik sti som vi vanligvis er vant tlil når vi følger de røde T’ene:) Etter du har passert vannet så starter klatreturen opp mot toppen. Ca midt i bakken kan du velge å ta en rute som går mer til venstre, denne har litt mer naturlige pauser. Oppe på toppen så må du ikke glemme å signere i loggboka som ligger i postkassen på nordsiden av varden. Og ta deg tid til å nyte utsikten her oppe før du begir deg på nedturen. Nedturen kan du selvfølgelig ta samme vei som du kom, men jeg syns det er mer spennende å gå ulike veier opp og ned så langt det går. Det er noen stier som går mot sørøst fra toppen, dette er stier du kan følge for og å begi det mot Øvre Eikenut, som jeg har tenkt meg idag. Og jeg velger en sti som går litt ned mot den stien jeg gikk opp, men skjærer fort sørover og vestover , og holder litt høyden mens jeg trekker mot høyre, så ender jeg opp med et skilt som peker mot Øvre Eikenut. Så er det bare å følge stien.

IMG_0673Vi hadde en veldig flott tur, og jeg pleier som regel å ta innom Øvre Eikenut når jeg går her, så får jeg litt mer km på turen. Og så liker jeg veldig godt å gå andre ruter ned enn jeg gikk opp, dersom det er mulig. Registerete på vei oppover at det var noen som gikk nedover i Bunad, så da tenker jeg at det er stor sannsynlighet for at det er en konfirmant som har tatt komf bildet sitt oppe på Dalsnuten. Sprekt gjort:)

Tenker ofte at Dalsnuten er en lett liten tur å gå. Og det er det vel igrunnen og. Men det er ett par partier som er veldig bratte. Og det er jo bra, for da får jammen pumpa kjørt seg litt og pulsen går rett i taket:) For det er vel det som er ett av mine mål med å gå disse turene, å komme i bedre form. Så kommer alle naturopplevelsene som en bonus på toppen av dette.:)

 

 

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Dalsnuten_route.gpx”]

 

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.