Fotturer,  Time

Tur til Karten og Synesvarden

Idag tok jeg, Ruben og Chivas turen til Karten. Vi bestemte oss undervis for at vi også skulle ta turen til Synesvarden. Kanskje til og med Steinkjerringa, men vi droppet sistnevnte.

Vi fikk tips fra en slektning om å ta turen til Karten, og det var jammen en tur verdt å prøve på. Dette er nok ikke en tur så veldig mange tar, men når vi kom på toppen så var det faktisk folk når vi kom opp. Vi møtte noen på veien som tipset oss om at det var kyr med kalver på andre siden. Og de var veldig “beskyttende” overfor spesielt hunder. De anbefalte derfor ikke å ta turen som rundtur, men å ta samme rute tilbake igjen.

Vel oppe på toppen, så er det en fantastisk utsikt som møter oss. Litt disig i horisonten. Og hadde det ikke vært for den, så kunne vi nok kanskje sett hele Rogaland:)

På vei ned igjen så ser vi at en flokk med kviger har okkupert traktorveien som vi skulle ned på. Vi måtte derfor ta en liten omvei ned til parkeringen.

Vel nede så fortsatt turen videre mot Synesvarden. Ruben var litt frem og tilbake, men klarte å bestemme seg til slutt:) Første del av turen der går på en inngjerdet sti med i hvert fall 8 gjerdeklyvere å trø over. Heldigvis er Chivas godt opplært til å klatre i disse, så det er ikke noe problem. Vel oppe på toppen, så var det å notere oss inn i loggboka der, og drikke litt mer kakao og kaffe. En kvikklunsj ble også fortært.

Ikke første gang jeg er på Synesvarden, for tre år siden så var vi her på turen til Synesvarden og Steinkjerringa.

Hvordan komme seg hit

For å komme til denne parkeringsplassen, så kjører du fra Bryne mot Bue via Undheim. Når du kommer til Kartavoll så går det en vei mot Brusand, her svinger du inn, så får du parkeringsplassen på venstre side. Husk å ta med en 20 kroning til parkeringsavgift. Det er en privat parkering, der grunneiger tar litt betalt for å drive vedlikehold. Hele parkeringen er inngjerdet slik at beitedyrene ikke kommer inn her.

Karten kan nås både som vi tok den idag, eller du kan ta den som del av turen til Brusaknut.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.