Fotturer,  Gjesdal,  Ti På Topp

Tur med Viju til Håfjell Gjesdal

Da var første turen i Ti på Topp gjennomført. Valget ble en ny tur av året i Ti på topp, nemlig Håfjell i Gjesdal kommune. Turen er en ca 7km lang tur med veldig variert terreng. Og med en god kneik å ta for å nå toppen på Håfjell på 360 moh.

Vi var 4 stk fra viju som møtte opp ved Gjesdahallen, og 2 var på vei og skulle ta oss igjen. Meg, Anne og Lillian, og Kari satte avgårde forby skytterhuset og inn mot Flassavatnet. Og når vi kom til vatnet tok John og Foxy oss igjen. Og Kenneth som kom enda senere sendte melding om at han var på vei i rennefart. Men det viste seg at han startet i feil retning, men vi møttes på toppen. På toppen ble det og en liten bursdagsfeiring, der Lillian, mor til Anne, hadde en liten feiring av sin 69 års dag, og hun bydde på en stor plate med melkesjokolade. Og fra toppen så nyter du en fantastisk utsikt, og flere av våre fremtidige mål synes. Fitjanuten, Nonsfjedle, åslandsnuten, blant andre. Gleder oss til å ta de for oss.

Som jeg skrev tidligere så er det en tur i variert terreng, der turen fra skytterhuset starter på en gruslagt sti opp til vannet, og derfra går vi på en litt mer kupert sti, over noen gjerdeklyvere, gjennom lett barskog før vi brekker av oppover mot Håfjellet. En relativt bratt stigning opp tl toppen. Og på vei ned igjen, så er det like bratt, før det går over marker, langs traktorvei. Ognår vi kommer helt ned, gjennom ett anleggsområde før vi kommer tilbake til bilene.

Link til turen(åpner i nytt vindu)

Dersom du går om Flassavatnet først, så er det er noe skralt med merking frem til en nærmer seg Håfjell. Men da kommer en innpå sporet som orienteringsklubben har merket opp med blå merking. Dette er ikke et problem, men du må følge med når du skal brekke av fra vannet og ta oppover.

Mener at denne ture går fint med større barn, alt etter hva barnet er vant med. Men turen er noe lang, så husk å ha motivasjonen klar:) Stien fra skytterhuset til flassavatnet er ca 20-30 minutt, og her går det fint an å ta med barnevogn, men stien videre er ikke egnet før vogner.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.