Sandnes,  Turer

4-nuts kveldstur

Lenge siden jeg har fått gått en skikkelig kveldstur nå:) Så da tar vi i skikkelig:) Turen ikveld gikk fra Gramstad, og først opp til Dalsnuten. Så gikk det videre til Øvre Eikenut så tilbake til gramstad igjen, før turen gikk videre til Mattirudla og så til Bjørnefjellet.

Startet først til Dalsnuten som sagt, og valgte å ta en annen vei enn den som går via Revholstjørnet, da jeg hadde noen som gikk med andre hunder rett foran meg. Så tok til venstre rett etter Gramstadtjørna. Og der var det jammen noen som hadde rigget seg opp med telt, og koste seg på rasteplassen der.

les mer for mer av historien og bilder.

På vei opp mot dalsnuten traff jeg på en sau som var veldig skeptisk til Chivas, og det var nok fordi lammet var på andre siden av stien. Og det var klart og tydelig at hun var klar til å beskytte avkommet sitt:) Men hun slapp heldigvis det. Chivas bryr seg fint lite med sauer, og lammet fikk hoppet seg over stien og ble gjenforent med moren sin. Rett etter traf jeg nok en sau, og den brekingen dens var som sur rap:)

Vel oppe på toppen var jeg faktisk helt alene:) Men måtte noen med digre ryggsekker som var på vei opp… Kunne nesten se ut som de skulle overnatte i telt:)

Det var nå jeg bestemte meg for å ta turen om Øvre Eikenut, så får jeg med meg en topp jeg aldri har vært på. Og på vei ned fra denne toppen, sklei jeg på barfjellet, og holdt på å falle bakover, men klarte å hindre dette. Det gjorde heller til at jeg ramla framover, og trilta litt…:) Gikk heldigvis veldig godt. Men kneet og ankelen fikk seg en liten smell. Men det hindret heldigvis ikke turen videre:)

Vel nede på gramstad igjen så bar turen videre til Bjørndalsfjellet. Lurte på om jeg skulle ta bjørndalsfjellet før lutsifjellet, men tenkte at det blir sikker noe mørkt etter å ha vært på toppen, og da er det bedre å ta en vei som ikke er så bratt. Så da ble det lutsifjellet først.

Vanvittig flott å se hvordan fjelltoppene badet i kveldssola. Og hvordan solnedgangen formet seg. Bildene under klarer nok å formidle noe av stemningen, men kan anbefale en kveldstur her. Kan være lurt å ha med en hodelykt, tilfelle du blir så betatt at du kanskje blir litt for lenge:)

Og etter å ha hatt en stopp på Bjørndalsfjellet, så var det bare sjarmøretappen igjen ned til veien og så ned til bilen. Kjente at det ble noen drøye 9,5 km.  Men det var godt med en skikkelig tur igjen hvor jeg fikk svetta godt;).

 

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.