Fotturer,  Sandnes,  Turer

Viju på Vårlivarden

Da hadde vi vår første fellestur med Viju. Jane, John og meg møttes på parkeringsplassen på Øvre Hetland ca 17.30 for å gå til Vårlivarden på Hommersåk. John hadde med seg Foxy. Chivas ble dessverre igjen hjemme, da jeg kjørte rett fra jobb.

Turen starter stillt og rolig da vi følger veien som hyttefolket der bruker. Når denne veien er slutt, går det raskt oppover, og jeg merker at Jane og John holder ett noe høyere tempo enn jeg er vant med. Men jeg henger på, og tar det som ekstra trening. Er jo vanskelig å skjule att en blir litt andpusten underveis i bakkene, så det blir da noen pauser.

Vi ble igrunnen veldig heldige med været, vinden hadde løyet nesten helt. Men oppå fjelltopper så merker enn den vinden som er. Og så skimtet vi en paraglider som fløy mellom Storaberget og Bjørndalsfjellet. Temperaturen var ikke noe å skryte av. Det var godt å ha jakken på.

Toppen

Vel oppe på toppen så fikk vi tatt noen bilder og såvidt skrevet oss inn i boken. Det er på høy tid å skifte ut denne boka nå. Det var helt fullt.

Veien ned tok vi videre over fjellet, slik at det ble en rundttur, istedet for samme vei tilbake. Og vel nede ved vårli så skremte vi opp en Røye. Vi var veldig i tvil om det var en orrhøne, men med litt søking på nettet så ser det ut til at det er en Røye. Er du uening, så kommenter gjerne:) Denne virket ikke til å være noe særlig redd, heller tvert imot. Vi lurte litt på om den ville bli hissig å gå til angrep, men den trykket seg bare ned på bakken og snudde stjerten til. Kanskje den bare var kosesyk:) Fikk ihvertfall tatt en masse bilder av den. Og når vi gikk, så fulgte den etter oss ett langt stykke. Den gjorde oss litt uoppmerksomme at vi bomma litt på stien som vi skulle gå inn på, da vi skulle forlate den merkede stien. Jane så den hu, men meg og John var litt for opptatt med denne Røyen som fulgte etter:) så det ble en liten bomtur før vi gikk tilbake og traff på stien igjen.

Info: Arten er storfugl, hannen er Tiur, og hunnen er Røye. Les mer om storfugl her.Video av en Røye her

Parkering

Kjør helt inn til Hommersåk, og ta av mot Bergsagel. Etter en km og to, så er det et skilt som peker til høyre mot Øvre Hetland. Kjør inn her og følg veien helt til endes. Parkering ved infotavle.

Om turen

Turen fra Ø. Hetland er en tur på litt over 6km, og du bruker nok nesten 2 timer på turen pluss pauser. Noen partier oppover går på bare fjellet oppover, og er noen plasser tålig bratt. Men ikke mer enn at de aller fleste klarer denne turen fint. Også barn klarer turen fint vil jeg tro. Husk på at når du har passert gården vårli, og kommer til en grind der det står skilt om ferdsel forbudt, så skal du ta av den merkede stien ned mot venstre, og følge denne resten av turen.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.