Fotturer,  Sandnes,  Turer

Storaberget

En fantastisk flott tur i et flott turvær:) Vi hadde litt overskya og vind når vi spiste, men har ingen grunn for å klage:)

Det var meg, Ruben og Chivas sammen med Jane(på jobben) og hennes familie… Vi hadde en kjempetur. Turen startet ikke så lenge etter at motorsyklene i vårsleppet startet sin tur, litt over 11. Og det var tydelig at vi ikke var alene på turen. Det var allerede biler som hadde parkert der, og flere kom utover dagen.

Turen opp

Turen startet stille og rolig forbi et sandtak, men etter at vi kom opp til det gamle vannverket(fra krigen) så ble det atskillig brattere, og pulsen steg i takt med svetten som piplet ut av alle porer. Men det er ikke verre en at en tung kropp klarer å slite seg opp. På toppen flater det seg ut litt, og vi kommer opp til det første vannet rett nedenfor Lomstjørna. Her går vi over en demning, og uti vannet er det jammen en liten stålorm som svømmer. Den gadd nok ikke å bukte seg rundt. Men over på andre siden så ble den funnet av en annen turgåer, og Jane, hennes sønn og Ruben tok seg ned og fikk fanget noen gode bilder av guttene som holdt den etter tur. Etterpå slapp den fri og kunne gjemme seg så godt den kunne å slappe av.

Litt videre kom vi til lomstjørna som hadde en liten demning i hver ende. Og Chivas fikk nytte sjansen å kjøle seg ned ved å hoppe uti og svømme langs demningen.

Etter disse to vannene så ble det en ny stigning, og vi hadde en rast i “Bygdaborgen”. Her ble vi forbigått av en svær gjeng med ungdommer. Etter hvert kom vi oss og avgårde og kom oss helt opp til toppen. Og det var litt av en utsikt som åpenbarte seg der. Hele Hommersåk, helt inn til Stavanger og ryfylke med øyer. Andre veien så vi Bjerkreimsenderen og Vindmøllene på Høg-Jæren. Disse har jeg nesten sett på hver eneste tur vi har gått i det siste:)

Toppen

Litt over toppen satte vi oss ned og fyrte opp grill og stormkjøkken. Og det var stort sett pølser og karbonader det gikk i. Jeg var heldig å få meg en kopp kaffe av Jane og Rene, da jeg hadde glemt det og kakao til Ruben på denne turen. (Tok det igjen etterpå med en strandtur). Her forsvant sola litt og vinden overtok, og det ble faktisk litt kjølig. Men det ødela ikke noe av turen i det hele tatt… Vi fikk låne hver sin fleece av Jane og Rene. Må nok ha meg en større sekk, så det er plass til mer tilleggsutstyr:)

Nedturen gikk greit og raskt, uten at det skjedde noe mer nevneverdig… jaja.. vi hadde en stopp, og trenger ikke å gå mer i detaljer på den:)

Leser du mer så finner du litt mer bilder og info om turmålet.

Info om turen
Turen er en grei tur som passer for de fleste, men har du veldig små barn med deg, så er det noen tunge partier som det kanskje kan være greit å bruke en bæremeis. Barnevogn går ikke så bra på denne turen. Det er flere Ruter du kan gå for å komme deg opp, blant annet om Grindavannet. Vel oppe på toppen er varden med en postboks, og her er en bok du kan skrive deg inn i. Det er og flere plasser det er mulig å sette seg ned for å innta niste. Enten niste eller engangsgrill/stormkjøkken.

Parkering
Kjør mot Hommersåk, og når du får Lutsivannet på din høyre side, så ser du Storaberget i all sin prakt. Fortsett videre rett frem, og på vei oppover, så kommer du inn i 60-sonen. Og nå skal du inn til  høyre på den siste veien til høyre før krysset inn mot Li. Parker ved infoskilt. Såg og at det ble parkert i krysset oppe ved veien dersom det var fullt der nede. Er du i tvil kan du høre med Grunneier. Mer info og kart her.

Related Images:

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.