Fotturer,  Gjesdal

Nonsfjedlet

Prøvde på nasjonaldagen å ta meg en tur til Nonsfjedlet, men det ble dessverre med forsøket. Jeg oppdaga når jeg kom fram at fjellskoa lå igjen i garasjen. Og ikveld fikk jeg sjansen å prøve igjen. Det ble seint avgårde, men da øynet jeg håp om en fin solnedgang. Og det fikk jeg 🙂

Turen begynte noe bratt, men det er fin sti å gå på. men det merkes at det ikke er lenge siden det har regnet, for det er mye våt myr og fuktig sti. Stien opp fra parkeringen er ikke så godt merket, men det er bare å følge den, så kommer du inn på en godt rød-merket sti etterhvert.

Oppe på toppen var det en flott utsikt, så Feistein fyr, Ullandhaugtårnet, bjerkreim senderen, Vindmølle parken på Høg Jæren. Fikk skrevet meg inn i boka, og tuslet nedover. Gikk innom en varde som er litt vest for nonsfjedlet. Her har jeg vært før, har vedlikeholdt en repeater til Folkehjelpen som sto her. Den ene gangen var det meg og broderen som gikk opp med et digert lastebil batteri som vi hadde festet på en meis. og tok det gamle med oss ned igjen.

sau eller vær? Var bare en sau.

Og nede på traktorveien var det en masse sauer og lam som gikk. Ble litt skeptisk til det ene. Det så ut som en vær, mørk i ulla. Men det var bare lyse farger på hodet som lurte meg. Og hadde jeg visst litt bedre, så hadde jeg visst at væren ikke går sammen med sauene når de har lam.

Turen var på 5,3km og jeg brukte vel halvannen time på å gå turen.

Les mer for bilder og mer info

Parkering
Jeg går ut fra at du kjører E39, og at du tar til høyre i Rundkjøringen ved Europris, følg skilting mot Bryne. Og etter byggefeltet, så går det en vei til venstre langs Edlandsvannet. Kjør til du kommer på en grusvei, så fortsetter du litt til. Til slutt så ender veien med en privat vei. Ta opp til høyre her, og parker ved vedstabelen. Herfra starter stien.

Om turen
Dette er en lettgått tur på rundt 5 km som de fleste bør klare:) Det er en del myrområder her, og stien blir noe fuktig etter et regnskyll. Gode sko er greit å ha her.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.