Turer

Fidjanuten

Da ble det jammen tur igjen. Linn ville tidlig i seng, og da så jeg mitt snitt til å stikke ut en tur. Tenkte jeg skulle ta Fidjanuten idag:) En temmelig bratt fjelltopp like utenfor Ålgård. Bomma litt på avkjørselen fra E39, men kom da bort til sandtaket hvor jeg skulle parkere til slutt.

Turen går en liten bit på flat mark, og så over den mest vinglete gjerdeklyveren jeg har prøvd, før det går rett opp helt til topps. Det er ikke mange flate strekk å “hvile” seg på på vei opp her. Og det er da at en merker at kondisen er nok ikke helt på topp ennå:) Denne turen kan gås som en rundtur, den ene veien er brattere enn den andre. Jeg valgte å gå til høyre, som ikke er den fult så bratte veien opp. og så gå den bratte ned. Ble fortalt av en jeg traff på toppen der, at det var verre å gå ned den bratte enn opp. Jaja, vet nå ikke jeg. Får prøve det en annen gang. Men for all del det er slitsomt å gå ned bratte fjellsider og:)

Vel oppe på toppen så var det en fantastisk utsikt her og. Bynuten er lett å se, Sikvalandsnuten er og lett å kjenne igjen. Men jeg slet litt med at det var veldig disig, så sikten begrenset seg. Men fikk da tatt en del flotte bilder.

Hadde pulsklokka på, og jeg svidde av en 1526 kalorier på turen:) Hadde en effektiv gåtid på litt over en time, så det er ikke lange turen.

Bilder og litt mer info ved å lese mer:)

Parkering
Følg E39 sørover forbi Ålgård. Etter at du har passert Skurve, så skal du over en smal bro til venstre for E39. Den er litt vanskelig å få øye på. Jeg bomma på denne broa selv, og kjørte over neste. Kom meg frem der og, men måtte kjøre gjennom et gårdstun. Kjør helt til endes av sandtaket. Der er det et skilt med “P Vardejakten”, her parkerer du:)

Turen
Det er en kort tur på litt over 3 km, men det er bratt opp. Tror ikke at barn vil ha noe problem å komme seg opp her. Det så ut til å være masse gode plasser å sette seg ned å kose seg der oppe.
Ruta er godt merket med blå flekker her og der, og staver malt blått som er stukket i bakken.

Related Images:

2 kommentarer

    • bengt

      Hvis du ser på bildene side 2 så er det bilde av GPSen… hadde jeg gått opp og ned uten pause ville det tatt litt over en time:) Men jeg hadde ca 3 kvarter med pauser, alt fra stopp underveis opp og ned, og pausen på toppen:)

      God tur:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.