Fotturer,  Sandnes

Bynuten

Hadde meg en liten tur til Bynuten idag. Kom meg hjemmefra litt over 4 så jeg hadde rimelig grei tid på meg til å klare turen og komme tilbake til bilen før det ble mørkt.

Vel framme, så var det faktisk 7 andre biler som sto på parkeringsplassen. Så da regnet jeg med å treffe på disse på vei opp:) Og det gjorde jeg… De siste jeg traff advarte meg helste om å ta turen opp pga vinden.

Ja for det blåste stikker og strå idag, så jeg var forberedt på at det ikke ville være akkurat vindstille på toppen heller. Og jeg kjente vinden tok tok og flere ganger på turen opp, og den spilte musikk på strengene til kraftmastene. Det var ikke vakker musikk akkurat:)

Turen til toppen er veldig variert, du går først på en grusvei, som går over til å bli en mer steinete vei, så varierer det fra smal sti, til vanskelig å finne stien i ur og stein.  Men den er veldig godt merket. Så hvis du bommer litt så er det bare å stoppe opp litt og myse rundt deg, så ser du nok snart ett rødt merke:)

Vel oppe på toppen kan det være fordelaktig å følge stien, da det er fort gjort å treffe på en plass der det kan være litt i overkant bratt. Og her oppe var vinden grusom, kan du trygt si. Måtte pinnholde på Boka for å skrive meg inn der. Og Chivas trivdes ikke så gått i blesten hun heller, og hun hadde problemer medå holde seg på beina. Men fikk tatt noen bilder, og fant en lun plass å sitte for å drikke en kopp med kaffe og spise en banan.

Jeg var nokså sikker på at jeg var siste mann opp på toppen så seint på dagen, men der tok jeg feil. På vei ned fra toppen kom det jammen meg en fyr løpende oppover, og 5 andre fulgte etter. Ble litt imponert da. Jeg ble siste bil ut av parkeringsplassen da.. de tok meg igjen på vei tilbake:)

Det er ganske flott å ha med chivas på tur. Hun vet hun skal følge stien, og med noen få korreksjoner så følger jeg etter henne stort sett hele turen. Lar hun få løpe fritt og der jeg er sikker på at vi ikke møter folk, eller at det er husdyr i nærheten. Og hun holder seg innenfor en radius på 10-15 meter og kommer med en gang jeg roper. Men vanligvis så stopper hun om for å se at jeg er etter henne.

Les mer for mer info og bilder.

Parkering
For å komme hit, så kjører du av motorveien mot lauvik, til høyre i rundkjøringen i vatnekrossen. Ta så til høyre rett før Velde Pukk mot Sviland. Så kjører du til du passerer veien inn mot Oltedal. Det er lett å finne parkeringsplassen med infoskiltet.

Om turen
Dette er en krevende tur. og har du mindre barn med, så må du beregne hele dagen på denne turen. Det er en variert tur med forskjellig natur. Og absolutt verdt å få med seg. Utsikten på toppen er formidabel.

Related Images:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.